Aktualne kulinarične delavnice

Aktualne kulinarične delavnice

 

 

OTROŠKA KUHNA

Na otroški kulinarični delavnici bomo skupaj z mentorico Mio ustvarjali zdrave in slastne jedi. Poleg tega, da se bodo otroci naučili osnov o zdravi prehrani, spoznali bodo tudi osnovne kuharske tehnike, se seznanili s kuhinjskimi aparati in izrazili svojo kreativnost pri ustvarjanju v kuhinji.

 

TERMIN IN CENA

Sobota, 24.2., od 10.30 do 12.00

CENA: 15 eur/osebo

 

Maksimalno število udeležencev je 12.

Delavnica je primerna za otroke od 7 do 14 let.

MIA

Mia Radišek, dijakinja Gimanzije CeljeCenter, je slovenska mlada ustvarjalka novih kuharskih receptov za zdrave jedi. Je avtorica kuharske knjige Preprosto dobra hrana. Že od malega po mamini zaslugi vsak dan uživa zdrave obroke, ki so ji čez čas prirasli k srcu. Zdrava hrana ji pomeni skrb za telo, dobro počutje in ohranjanje povezanosti z naravo ter telesom.

Pri 14 letih je začela preučevati zdravo prehrano in iz sestavin ustvarjati nove kuharske recepte za zdrave jedi, kar je kmalu postala njena velika strast, ki jo jo želela deliti z drugimi, je zato ustanovila na spletnem družabnem omrežju Instagram profil @mia_kuha_zdravo, kjer redno objavlja nove preproste recepte.

Kot srednješolki ji je pomembno, da začnejo vrstniki drugače gledati na zdravo prehrano, da spoznajo, da zdrava hrana ne pomeni odrekanja našim najljubšim jedem, stroge diete in prehranjevanja le s sadjem ter z zelenjavo. Pomembno je, da vemo, kako izločiti nezdrave sestavine in jih zamenjati z bolj zdravimi ter hranljivimi, kar ob pravem izboru sestavin večinoma niti ne vpliva na okus.

Njeni recepti so zelo preprosti, zato boste po njih radi posegali vegani in tudi manj strogi vegetarijanci ter ostali ljubitelji okusne hrane. Primerni so za vse, ki se prvič srečujete z zdravo hrano in želite izboljšati svoj način življenja ali pa si prizadevate ohraniti zdrav način prehranjevanja ter ustrezen življenjski slog.

PRIJAVA

Izberite termin v koledarju prijavnice.
Za dokončanje prijave boste na vaš elektronski naslov prejeli potrditveno sporočilo.

:

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.