Aktualne delavnice

Aktualne delavnice

Tematske trajnostne delavnice

Na delavnici spoznavamo in praktično preizkušamo, kako je lahko odpadek odlična priložnost za razvijanje kreativnosti in krepitev STEAM potencialov posameznika od otroštva dalje. Delavnica je namenjena otrokom, družinam in odraslim. Pod vodstvom vodnikov boste v razigranem vzdušju spoznavali različne ročne spretnosti in tehnološke postopke ponovne uporabe stvari. Vsekakor boste imeli priložnost prepustiti domišljiji prosto pot in trajnostno kreirati po lastnem navdihu. Z ustvarjalno igro bomo krepili STEAM veščine, ki so v današnjem svetu ključne za osebni in karierni razvoj posameznika.

Ker želimo pokazati, kako enostavno je možno v domačih gospodinjstvih zmanjšati količino odpadkov vas povabimo, da s sabo prinesete kakšen kos odsluženega oblačila, odejice, posteljnine ali nakita in s skupnimi močmi mu bomo dali novo funkcijo. S tem bo vaš odslužen predmet dobil novo življenje.

Vse kar izdelate, lahko odnesete domov in z njimi obdarite sebe ali koga od bližnjih.

JUNIJ

Sobota, 3. 6., 10. 6., 17. 6. in 24. 6., 10.00–12.00 in 13.00–15.00

Nedelja, 4. 6., 11. 6., 18. 6. in 25. 6., 14.00–16.30

IZDELOVALI BOMO ...

 

- Denarnice iz odpadne tetrapak embalaže,
- modne naglavne trakove zanj in zanjo,
- unikatne elastike za lase - scrunchie,
- strašno ljubke igračke,
- lovilce lepih misli,
- poletne torbice,
- STEAM trajnostne mojstrovine: ku – ku mucka iz odpadne embalaže, pobiralca smeti iz odsluženih slamic, dirkalnega zajčka iz embalaže, lampinjonček iz odpadnih plastenk,
- STEAM mojstrovine po lastnem navdihu.

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.