V Tehnoparku Celje letos gostimo že drugo STEAM konferenco, ki bo potekala 8. in 9. marca. Na konferenci se bo zbralo več kot 30 STEAM strokovnjakov iz Slovenije in tujine, ki bodo izvedli več kot 30 različnih predavanj in delavnic. Osrednji poudarek konference ostaja na sodobni izobraževalni metodi STEAM, ki je ključnega pomena za pridobivanje znanja v prihodnosti. Z raznolikim programom želimo spodbuditi udeležence k vpeljavi tovrstnega interdisciplinarnega pristopa v vzgojno-izobraževalni proces. Prijave zbiramo vse do srede, 6. marca, na zavihku STEAM KONFERENCA.

 

Po lanskoletnem odličnem odzivu na prvo izvedeno STEAM konferenco smo se letos odločili razširiti obzorja in organizirati mednarodno konferenco. Ena izmed ključnih govornic na konferenci bo Eleana Balla, zaposlena v Muzeju znanosti in tehnologije v Solunu, Grčija (NOESIS), ki se v svojih zadnjih 15 letih osredotoča na navdihovanje mladih za vključevanje v znanost ter zagotavljanje pomenljivega izobraževanja na področju STEAM. Tako bodo udeleženci pridobili vidik prakse in pristopa iz tujine.

Na konferenci bodo prisotni številni strokovnjaki iz različnih področij, med njimi Andrej Fideršek in Miha Vodlan iz civilne iniciative Zero Waste Žalec, Andrej P. Škraba iz Astra AI, doktorski študent Alen Rupnik, doc. dr. Uroš Novak iz Kemijskega inštituta, Alenka Gros, profesorica matematike in računalništva, inženirka Alenka Knez, ustanoviteljica S.O.S. šole. Poleg njih se bodo predstavili še dr. Maša Jazbec, intermedijska umetnica zaposlena v Tehnoparku Celje, Simona Šalej, biologinja, ki ji je na prvem mestu dobrobit ljudi in živali, profesor Matic Holobar iz Šolskega centra Celje, dr. Nataša Kovačić, ustanoviteljica blagovne znamke Natcosmetics, Natalija Premužič iz Zavoda Super Glavce, Nermin Bajramovič, profesor matematike, Primož Brankovič in Mihaela Levpušček iz e-hiše poskusov Nova Gorica, Tanja Hanžič in Žan Rajšek iz Katapulta Trbovlje, Suzana Senica, akademska slikarka, Rok Purg iz podjetja Inovatio, Miha Leitinger iz podjetja Tropicarium, Maja Gačnik iz podjetja Legama, Katja Zalar Nikovič iz zavoda Kersnikova, Jernej Pangeršič iz Microsofta, ter zaposleni iz organizacije Malih ustvarjalcev, Tehnološkega inkubatorja Kočevje in predstavniki Tehnoparka Celje.

Kotizacija za konferenco znaša 25 EUR in jo plačajo vsi udeleženci. Vključuje konferenčno gradivo, zbornik s prispevki, potrdilo o udeležbi na konferenci ter osvežilne napitke (voda, sok, kava, čaj).

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.