Solidarnostni projekt REcept - trajnost po mojem okusu

V četrtek, 1. 10. 2022, smo pričeli z izvajanjem solidarnostnega projekta.

S skupino mladih, ki jih povezuje odgovoren odnos do lastnega zdravja, narave in pripravljenosti za medsebojno pomoč, smo pripravili projekt, v katerem se osredotočamo na izzive in prepreke, s katerimi se soočajo ekonomsko ovirani mladi pri pripravi zdravega, trajnostnega, poceni in hranljivega obroka, s čim manj zavržene hrane.

V sklopu projekta bomo pripravili poučno kuharsko knjižico z »easy«, hitrimi, okusnimi in trajnostnimi recepti, ki so kot nalašč za tiste, ki nimate časa v svoji kuhinji preživeti celega popoldneva.

REcept - trajnost po mojem okusu je finančno podprt s strani Evropske unije, preko Evropske solidarnostne enote.

Vsebina vseh objav, ki se navezujejo na dotični projekt, odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

REŠI ANKETO (klikni tukaj) (ciljna skupina so mladi med 18. in 30. letom, ki se soočajo z ekonomskimi preprekami).

Mlade vabimo, da se nam pridružite pri aktivnostih solidarnostnega projekta REcept – trajnost po mojem okusu. Vključite se lahko v anketiranje, pogovore in razprave s katerimi bomo raziskovali izzive zdravega prehranjevanja mladih, še posebej tistih s slabšim z ekonomskim položajem. Zanima nas s kakšnimi ovirami in preprekami se soočate pri zagotavljanju zdravega obroka. Katera živila najpogosteje odlagate med odpadke? Katera znanja in tehnike bi potrebovali za pripravo trajnostnega obroka? Kakšne jedi so vam dobre? Na podlagi pridobljenih rezultatov bomo nato razvijali trajnostne, lokalne in vam mladim okusne jedi.

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.