Evropski solidarnostni projekt (ne)ZMOŽNOST POBEGA

Evropski solidarnostni projekt (ne)ZMOŽNOST POBEGA

V Tehnoparku Celje je od septembra 2021 do februarja 2022 potekal Solidarnostni projekt (ne)ZMOŽNOST POBEGA, katerega namen je bil opozoriti na problematiko ne vključevanja posameznih skupin ljudi v vsakdanje aktivnosti družbe. V projektu smo se osredotočali na gibalno ovirane osebe, mlade, ki smo jih želeli spodbuditi k participativni udeležbi v projektu in to nam je tudi uspelo. Pri samem projektu sta sodelovali dve gibalno ovirani osebi, kateri sta skrbeli za to, da smo ves čas razmišljali v okvirih dostopnosti.

V prvem delu projekta smo s pomočjo enega od trenerjev, ki se tudi sam sooča z gibalno oviranostjo, oblikovali sobo pobega, ki je dostopna in prilagojena tudi za gibalno ovirane osebe.

Drugi del projekta smo izkoristili za ozaveščanje o gibalni oviranosti in težavah, s katerimi se gibalno ovirane osebe soočajo. Skozi projekt oblikovano “teambuilding” aktivnost, sobo pobega, smo predstavili na zaključnem dogodku (ne)ZMOŽNOST POBEGA, kamor smo povabili tri društva, katerih člani se soočajo z gibalno oviranostjo, in sicer Društvo študentov invalidov Slovenije, Društvo distrofikov Slovenije in Zavod Vozim.

V zadnji fazi projekta smo pridobljene informacije strnili v pdf priročnik. Iz lokalne ravni smo informacije razširili na evropsko raven, saj smo organizirali spletno predstavitev projekta, kjer sta naši dve udeleženki predstavili celoten projekt. Predstavitev je potekala v angleškem jeziku, pridružili pa so se nam Mladinski center Celje, Zavod za mladino in šport Trbovlje, Mladinski center Šentjur, Mladinski center Bugojno iz Bosne in nevladna organizacija Youtheme Foundation z Malte.

Projekt je bil financiran s strani Evropske unije.

Priročnik si lahko prenesete spodaj.

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.