Cele kuha

Cele-kuha-delavnica-razpored/wasa-crispbread-0P-cY9tUNnY-unsplash

Spoznaj Ivano Ristić

Kreativna Celjanka  Ivana Ristić vedno poskrbi za najlepše butične kulinarične evente v mestu <3. Nas vedno navdušuje s svojim edinstvenim pristopom do vsakega dogodka, ki pričara nasmehe in najlepše občutke udeležencem. Od Ivane se učimo kako pomembna je estetika v našem vsakdanjem življenju.

Spoznaj jo v kratkem intervjuju (p.s.: z nami je delila še summer recept ;)).

 

Opiši svoj stil kuhanja

Moj način kuhanja je povsem drugačen. V otroštvu sem rastla v družini, kjer so se nenehno pripravljale "gozbe", ta izraz pomeni vsi za veliko dolgo mizo, obloženo s polno različnih jedi. Večina so to bile znane stare jugoslovanske jedi s pridihom modernosti. A, ker je mami vedno spremljala potek recepta, me navodila in dolgo branje le-teh ne prepriča. Zato je moj način, da najprej dam sestavine na mizo in nato sestavim izbor jedi. Preprosto in enostavno, a okusno.

 

Tvoja najljubša restavracija v Sloveniji?

Težko izberem eno. A dosedaj ostajam zvesta domačim kuhinjam, pristna in domača hrana nikoli ne razočara. Hiša Raduha mi je med top izbiro.

 

Katero jed pripraviš prijateljem ali družini, ko se želiš res izkazati?

Moji prijatelji so "radi" povabljeni na kosilo ali večerjo, saj so vedno znova v pričakovanju kaj novega bodo poiskusili. A naj izpostavim eno jed: domače kakavove testenine s tartufi in kozicami v sirovi omakici.

 

Comfort food, ki se mu ne moreš upreti.

Hmm, težka. Mamine preproste domače jedi. Pri njej nikoli ne rečem, da nisem lačna ;)

 

Najljubša poletna jed + recept

Pitke s sadjem na 1001 način ;)

Recept:

250g gladke moke

125g sladkorja

125g hladnega masla

1 jajce

1 rumenjak

3 žlice mleka

ščepec soli

Sadje po vašem izboru

Najprej moko s sladkorjem in hladnim maslom premešamo na grobe drobtine, nato dodamo vse ostale sestavine, pregnetemo. Zavitega pustimo pol ure počivati v hladilniku.

Pečico segrejemo na 180°C. Testo razvaljamo v nameščen pekač, prepikamo z vilico ter pokrijemo s suhim fižolom, pečemo cca 15 do 20 minut.

Pečeno testo malce ohladimo, premažemo z malce domače marmalede in zložimo sadje po želji.

 

Vabljeni na kulinarično delavnico v Tehnopark Celje:

Pitka z jesenskimi izzivi

v nedeljo, 23. 10., ob 10.30

INFORMACIJE in PRIJAVA

 

Ker doživetja resnično štejejo!

IR DOŽIVETJA

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Tehno park Celje, javni zavod za spodbujanje znanosti, tehnologije in inovativnosti