Izjava o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče https://www.tehnopark.si/

O dostopnosti

V zavodu Tehno park Celje se zavezujemo omogočati dostopnost svoje spletne strani tehnopark.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta.

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti.

Stopnja skladnosti

Spletna stran zavoda Tehno park Celje je delno skladna z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, zaradi spodaj navedenih izjem (glej: Nedostopne vsebine).

Nedostopne vsebine

Dostopnost spletne strani zavoda Tehno park Celje sproti izboljšujemo, vendar nekatere objavljene vsebine in elementi ne dosegajo vseh kriterijev, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Nekateri elementi nimajo vpisanega optimalnega alternativnega opisa.

Skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa (podpisani dokumenti kot so letna poročila, načrti dela itd.) so dostopni, vendar mogoče težje berljivi.

Nekatere multimedijske vsebine niso dostopne (manjkajo npr. podnapisi video vsebin - za vsebine, posnete pred 23.9.2020 ta ureditev ni obvezna).

Nekateri dokumenti niso dostopni (npr. dokumenti Intraneta).

Ostale neprilagojene vsebine, ki predstavljajo nesorazmerno breme so še: 

  • iskalnik

Datum objave spletnega mesta

Prenovljena spletna stran zavoda Tehno park Celje je bila v obstoječi grafični podobi objavljena 10.10.2022.

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena 21.04.2023 na podlagi samoocene in se vsako leto preveri ter po potrebi uskladi z veljavno zakonodajo.

Povratne informacije

Če nam želite karkoli sporočiti ali pa vas zanima karkoli o dostopnih / nedostopnih vsebinah, nam lahko pišete na tehnopark@celje.si Na vsa vprašanja bomo odgovorili v osmih dneh od prejema obvestila oziroma prošnje. Če vam glede na zahtevano vsebino v tem roku ne moremo podati ustreznega odgovora, vam bomo v tem roku sporočili, kdaj vam bomo podali odgovor.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo prijavo na Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov: gp.irsid@gov.si.

Informacije o inšpekcijskem nadzoru

Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo
Ministrstvo za digitalno preobrazbo
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana
e-naslov: gp.irsid@gov.si 
povezava do spletne strani državnega organa: https://www.gov.si/drzavni-organi/organi-v-sestavi/inspektorat-za-informacijsko-druzbo/ 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.