Kulinarične zgodbe

Kulinarične zgodbe

Intervju s Katarino Volk

Intervju s Katarino Volk


CELJSKA ROLCA, ŠAM ROLCE in ŠAM ŠNITE... najbolj znane sladice celjske slaščičarne Zvezda, ki deluje že 80let in stremi k ohranjanju tradicionalnih receptov. Kot pravi lastnica slaščičarne Zvezda, Katarina Volk, nudijo tudi dobrote, ki prikličejo marsikatere spomine.
 



|Sladica po kateri je slaščičarna Zvezda najbolj znana:|

Uspelo nam je ohraniti kar nekaj tradicionalnih receptov, po katerih je prepoznavna slaščičarna Zvezda Celje. Tako je pri nas doma prava CELJSKA ROLCA, še vedno po stari recepturi kuhamo ČOKOLADNO KREMO, naši OBLOŽENI SENDVIČI pa prikličejo marsikateri spomin. OHRIDSKA REZINA je “number one” sladica naših gostov, ponosni pa smo tudi na ŠAM ROLCE in ŠAM ŠNITE.

 |Vaša najljubša sestavina s katero najraje pečete/kuhate:|

Glede na to, da našo ponudbo sestavljajo kvalitetne sestavine, so to definitivno orehi. V vseh oblikah, v rolci, ohridski rezini, potičkah, gibanici…

|Najtežja sladica katere (še) niste osvojili|

Kljub temu, da imamo v ponudbi svoje makrone, nam jo občasno, v zvezi s pripravo, še vedno brez razloga zagodejo! :D Z njimi si še vedno nismo na ti.

|Kaj poleg dobrih sladic želite, da občutijo vaši gosti?|

Zvezda skrbi za to, da se lahko obiskovalci v mestnem jedru sladkajo že dobrih 80 let. In ponosni smo, da ohranjamo to tradicijo. Ko babice in dedki pripeljejo svoje vnuke na kos naše tortice, jim z veseljem pripovedujejo o spominih, ki so jih tukaj doživeli. Tudi prenova lokala je zaživela v tem stilu domačnosti, sproščenosti, z ohranitvijo tradicije.

|Najljubši kuhinjski pripomoček/pripomoček pri pripravi sladic:|

Mi, brez mešalcev vseh velikosti in moči, ne bi preživeli.

Največji zamesi kar 10 kg moke in nam trenutno pomaga pri pripravi testa za krofe.  

|Skrivnost dobrih krofov?|

Kvalitetne sestavine, ugodni pogoji ter energija pridnih rok, ki jih vsako jutro skrbno pripravijo. ;) 

Za piko na i pa poskrbi še odlična marelična marmelada. 


 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.