Kulinarične zgodbe

Kulinarične zgodbe

Tedenski jedilnik kosil za aktivne ženske

V času bolj aktivnih dni je predvsem pomembno uživati zadostne količine ogljikovih hidratov ter
kakovostnih virov beljakovin. Ogljikovi hidrati nam pred telesno aktivnostjo zagotovijo dovolj
energije za gibanje, beljakovine pa poskrbijo za pravilno regeneracijo in ohranjanje mišične mase.

Tedenski jedilnik je pripravila Zala Mlinšek iz Zala's Nutritips

Bučkine ladjice

Mleto pusto goveje meso, koruza, paradižnik, mocarela, peteršilj, sol.

Testenine s piščancem in špinačo

Peresniki, piščančji trakci, sveža špinača, česen, timijan, sol, kisla smetana.

Solatni krožnik

Jajca, pečena čičerika, avokado, zelena solata, nariban sir, balzamični kis,
bučno olje, popečen toast, sol, drobnjak.

Ajdova kaša z zelenjavo in tuno

Ajdova kaša, peteršilj, korenje, tunina iz konzerve v lastnem soku, grah.

Pečeni lignji s krompirjem

Lignji, krompir, stročji fižol, paradižnik, čebula, česen, sol.

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.