Kulinarično bloganje z Mio

Kulinarično bloganje z Mio

Osvežilna uravnotežena skleda

»Večkrat imamo težavo s sestavljanjem polnovrednih obrokov, saj na našem krožniku pogosto primankuje beljakovin ter zdravih maščob. Prav zato danes delim s tabo nasvet, kako si lahko to olajšaš. Najprej moramo izbrati vir beljakovin (meso, tofu, sir...), dodamo vir ogljikovih hidratov (krompir, riž, bulgur, kvinoja...) ter zelenjavo, za na konec pa še zelo pomemben vir zdravih maščob (olivno olje, avokado, semena...). Tako lahko zelo enostavno sestavimo polnovreden obrok, ki nas bo nasitil za dlje časa in pozitivno učinkoval na naše zdravje ter počutje. Danes sem zate pripravila recept za osvežilno URAVNOTEŽENO skledo, ki je primerna za poletne dni, meal prep ali pa za takrat, ko se ti res ne ljubi veliko kuhati.«

 

Mia

Sestavine

200g tofuja

1 žlica arašidovega masla

2 žlici limoninega soka

1 žlica sojine omake

1/2 čajne žličke ingverja v prahu

1/2 čajne žličke česna v prahu

1/2 srednje velike solate

1 srednje velik paradižnik

1/2 avokada

malo rdeče pesine solate

nekaj feta sira za dekoracijo

2 žlici olivnega olja

2 žlici balzamičnega kisa

400g kuhane kvinoje

PRIPRAVA

ZA 2 PORCIJI | PRIPRAVA 20 MIN | PEKA 25 MIN |

Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija. Arašidovo maslo, limonin sok, sojino omako, ingver ter česen v posodi dobro zmešamo. Tofu narežemo na manjše koščke, ki jih dobro zmešamo z arašidovo omako, nato pa ga razporedimo po pekaču ter pečemo 25 min. Kvinojo operemo ter jo skuhamo v slani vodi, med tem pa vso zelenjavo dobro operemo ter narežemo. Sedaj skledo le še sestavimo - v malo večjo posodo najprej položimo solato, dodamo narezan paradižnik, avokado ter rdečo peso. Prelijemo z oljem ter kisom, nato pa dodamo kuhano kvinojo, pečen tofu ter na vrh še malo nadrobljenega feta sira. Pa dober tek!

Če katerih sestavin nimaš doma, jih lahko preprosto nadomestiš z drugimi. Uporabi čimveč raznolike zelenjave (tudi korenje, koruzo, papriko...), da bo skleda barvita ter polna vitaminov in mineralov.

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.