Kulinarično bloganje z Mio

Kulinarično bloganje z Mio

PICA ROLICE

»Danes sem združila skupaj dve zelo priljubljeni jedi - cimetove rolice in pico. Pri tem sem želela narediti recept čim bolj preprost; brez kvasa, narejene iz preprostih sestavin, v čim bolj kratkem času. Ker sem testo obogatila z jogurtom, so te rolice tudi beljakovinsko obogatene, kar pa jim doda še en plus:) Recept mi je všeč, ker jih lahko pripravimo prej, jih vzamemo s seboj v šolo/službo; so odlična ideja za malo drugačno predjed/prilogo ali celo večerjo.«

 

Mia

Sestavine

250 g pirine polnozrnate moke

270 g grškega/skyr jogurta

80 g paradižnikove mezge

80 g lahkega sira naribanega

80 g piščančje salame izbirno

sol

začimbe za pico

PRIPRAVA

ZA 13 PICA ROLIC | PRIPRAVA 15 MIN | PEKA 18 - 25 MIN |

 

Pečico segrej na 180 stopinj C. V posodi zgneti moko, ščep soli ter jogurt, da dobiš testo, ki ga razvaljaš v čim tanjši pravokotnik. Na testo enakomerno posujemo začimbe za pico, dodamo paradižnikovo mezgo ter nariban sir. Po želji dodamo še ostale dodatke. Zvijemo in razrežemo na poljubno velike rolice, ki jih ločeno položimo na pekač in spečemo v pečici.

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.