DAN ODPRTIH VRAT

V Tehnoparku Celje smo 22. septembra 2023 gostili Dan odprtih vrat, v okviru predstavitve projekta Generator, ki je bil izbran na pozivu EU PROJEKT, MOJ PROJEKT 2023 pod okriljem Mestne občine Celje. Dogajanje se je odvijalo med 10. in 17. uro v sklopu Evropskega tedna trajnostnega razvoja.

Udeleženci so imeli priložnost sodelovati v različnih aktivnostih, vključno s trajnostnim modnim kreiranjem z modno revijo, ogled razstavljene reuse obleke kandidatke za Miss Earth 2023, ročno izdelavo papirja, trajnostnim nakupovanjem ter drugimi znanstvenimi dejavnostmi iz rednega programa. Vstop na dogodek in udeležba na aktivnostih v Tehnoparku Celje je bila ta dan brezplačna.

Na dogodku so se pridružile osnovne šole iz Celja in zunanji obiskovalci. Posebej navdušeni so bili otroci, ki so sodelovali kot manekenke in manekeni na Trajnostni modni reviji. Prav tako je bila veliko zanimanja za delavnico ročne izdelave papirja, kjer so s starimi metodami, sodobnimi materiali in praktičnimi tehničnimi triki ustvarjali ročno izdelan papir iz kartonastih jajčnih škatel.

Na Platformi 360 smo organizirali dijaško kulinarično delavnico z dijakinjo Mio, kjer so dijaki pripravljali zdrave prigrizke in spoznavali osnovne principe zdrave prehrane. Poleg tega smo predstavili tudi priljubljen znanstveni šov z naslovom "Ta nora znanost", trajnostno nakupovanje ter interaktivno razstavo. Dogodka se je čez cel dan udeležilo 300 udeležencev, ki so se navduševali nad zabavno znanostjo.

PARKIRNI DAN

V petek smo prav tako aktivno sodelovali v okviru Evropskega tedna mobilnosti na prireditvi Parkirni dan, ki je potekala na Prešernovi ulici v Celju. Naš prispevek je vključeval Inženirski kotiček in zabavne aktivnosti z milnimi mehurčki. Dogodka so se udeležili tako predšolski kot tudi osnovnošolski otroci iz okolice Celja.

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.